Publicat per: Gestra
2020-12-24

Canvis en la política de privadesa de WhatsApp

WhatsApp ha introduït canvis sobre la manera com maneja la informació personal dels usuaris d'aquest servei, actualitzant els termes de servei i la política de privadesa del servei de missatgeria instantània com es recull en un post publicat al seu blog.

WhatsApp ha actualitzat els termes de servei i la política de privadesa. L'AEPD, que estudia aquests canvis, recomana llegir aquestes noves condicions i indica què fer per no compartir determinada informació entre aplicacions.

(Madrid, 29 d'agost del 2016). WhatsApp ha introduït canvis sobre la manera com maneja la informació personal dels usuaris d'aquest servei, actualitzant els termes de servei i la política de privadesa del servei de missatgeria instantània com es recull en un post publicat al seu bloc.

Els usuaris han començat a rebre una notificació sobre aquesta actualització on s'indica el següent:

A WhatsApp estem actualitzant els nostres Termes de Servei i la nostra Política de Privadesa per reflectir la integració de noves funcions, com a Cridada WhatsApp. Llegeix els Termes i la Política de Privadesa per aprendre més sobre les teves opcions. Si us plau accepta els Termes i la Política de Privadesa per continuar usant WhatsApp. Si no vols acceptar-los, hauràs de discontinuar el teu ús de WhatsApp.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades recomana que sempre que es rebi una comunicació sobre canvis en la política de privadesa de les apps ja instal·lades, com en aquest cas, o es descarregui una nova aplicació es llegeixin aquestes Compartir la informació del meu compte de WhatsApp amb Facebook per millorar la meva experiència amb els productes i publicitat a Facebook. Els teus xats i número de telèfon no seran compartits a Facebook independentment d'aquest ajustament.

L'usuari pot decidir no compartir aquesta informació per a les finalitats indicades i, per això, ha de desmarcar aquesta casella.

Si l'usuari ja ha acceptat els termes de WhatsApp i ha fet clic a D'acord, la companyia afirma que disposa de 30 dies per canviar la seva decisió. Per fer-ho, dins de l'aplicació cal prémer sobre Configuració > Compte > Compartir les meves dades de compte i desactivar la casella esmentada anteriorment.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades, com fa habitualment quan sorgeixen inquietuds pel que fa a l'impacte que determinats productes o serveis poden tenir sobre la privadesa i la protecció de dades dels ciutadans, està estudiant els canvis introduïts per la companyia de missatgeria en els seus termes d'ús i política de privadesa. Per part seva, el Grup d'Autoritats de Protecció de Dades dels Estats membres de la UE (GT29) ha anunciat que vigilarà els canvis realitzats per la companyia.

LOPD a Xarxes Socials.